marți, 7 aprilie 2009

Cu bodyNgard

Aeroportul Băneasa. Un avion mare, kaki-n albastru, aterizează cu scrâşnet. Maşini negre bâzâie pe pistă. O trompetă răguşită dă onorul. Din cala avionului este coborâtă o cutie. În cutie – un căpitan. Un vultur, se zice. Căzut în Afganistan.
Oiţele rumegă sub balcon, în vis-à-vis de pistă, şi-şi fac de lucru: Be-e-e-e-e!!!! Încă se mai aude o trompetă.

Un grup de tineri ingineri români primesc, la Geneva, premiul cel mare al Salonului internaţional de inventică. Au făcut o drăcie de scanner care face inventarul unui camion fără să te sui în el. Iubitele lor de la Bucureşti ţopăie, beau şampanie şi se uită la televizor. Pe Fir e o problemă: se aude-e-e-e-e doar Gene-e-e-e-e-va.

La Chişinău comuniştii au câştigat a treia oară la rând alegerile parlamentare. Viitorul guvern va fi comunist. Viitorul preşedinte va fi tot comunist. Pe străzi – tineri agitaţi, probabil drogaţi, strigă ceva în medio-moldovenească. Din tumult răzbate doar Freeeee-e-e-e-e Gigi-i-i-i-i-i-...

Dar pe cine să te superi? Pe nişte oi?... Oile nu vorbesc, doar beheie. Iar când totuşi vorbesc îţi trimit mesajul vrânceanului şi al ungureanului: Ba-a-a-a-a-ga-ţi minţile în cap şi banii la bancă! Că poţi să ai şi casă, şi cavou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu